Hírek

Értesüljön első kézből a legfrissebb termékmegjelenésekről, aktuális akcióinkról, rendezvényekről, illetve egyéb információkról a Shindaiwa világából.
Tudjon meg minden hasznos információt ami a japán gyártó termékeivel kapcsolatban szóba jöhet.

Ha szeptember, akkor Sopron

2010. szeptember 20.

2010. szeptember 9. és 11. között immár harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a szakemberek, diákok, családosok, vagy éppen a városba látogatók előtt az évről-évre növekvő sikernek örvendő innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat. Csütörtöktől szombatig három napon át közel 150 kiállítóval, színvonalas szakmai és családi programokkal, ingyenes szakmai tréningekkel, termékbemutatókkal és ingyenesen igénybe vehető szakmai tanácsadással várta látogatóit az innoLignum Sopron.

A szakvásár elindulása óta folyamatos fejlődést mutat, az idei évben több mint nyolcezer érdeklődő fordult meg az MKB Aréna termeiben és külső területén rendezett programokon, kiállításokon, vásáron. A növekvő érdeklődés a kiállítók termékkínálata mellett a szakmai programoknak is köszönhető. A szakvásár szervezőinek célja ugyanis már a kezdetektől az, hogy a vásár egyet jelentsen az innovatív, kreatív, magas műszaki nívót bemutató technológiák, termékek, a magas és megbízható minőség és a szakértelem együttes megjelenésével. Emellett segítő kezet kívánnak nyújtani a tehetséges hazai faipari, erdészeti vállalkozások újításainak demonstrálásához is.

A szervezők a kiállítókkal összefogva részt kívánnak vállalni a faipar és az erdészet innovációs kultúrájának formálásában.

(forrás: www.innolignumsopron.hu)

Fel

Magyarországon a Shindaiwa

2009. március 24.

Ezermester magazin 2009 márciusi cikke:
Az idei év áprilisától a hazai vásárlók számára is elérhetővé válnak az Amerikában egyik piacvezető márka termékei. Az 1975-ben Hirosimában alapított gyár kutatás-fejlesztési és gyártási részlege a mai napig Japánban található. Ez biztosítja azt a kimagasló teljesítményt és megbízhatóságot, amit más japán gyártók termékitől már megszokhattunk. A széles termékpalettában megtalálhatók a profi felhasználóknak szánt láncfűrészektől a fűkaszákon át, a hazánkban eddig kevésbé elterjedt lombfúvók is.

Élen a fejlesztések terén
A kétütemű technológia folyamatos fejlesztésével a Shindaiwa motorok minden eddiginél könnyebbek, mégis nagyobb teljesítményűek, mint versenytársaik. Termékei mindennapos használatra készülnek, ezért előállításuk során csakis a legjobb minőségű anyagok kerülnek felhasználásra. Más gyártókkal ellentétben a teljesítménynövelést nem a hengerűrtartalom növelésével, hanem a motor működésének újragondolásával, illetve áttervezésével érték el. A Shindawa kisgépek előnyei a részletekben rejlenek, az egyedi alkatrészekben, illetve azok precíz összeszerelésében.

Láncfűrészek minden méretben
A Shindaiwa széles láncfűrész kínálatában minden vásárló megtalálja a számára legideálisabb eszközt. Kis súlya és könnyű kezelhetősége ellenére a felhasznált anyagok minőségének köszönhetően garantált a hosszú élettartam. A krómborítású hengernek, a gondosan megmunkált, présöntött fogantyúháznak és a megnövelt légszűrőnek köszönhetően ezek a fűrészek szinte elnyűhetetlenek. Az elülső tartókar könnyített alumínium ötvözetből készült, ami tovább növeli annak tartósságát, mindamellett, hogy növeli a stabilitását.
A felhasználó kényelmét szem előtt tartva minden kategóriát teljes rezgéscsillapítással, illetve indításkönnyítő rendszerrel láttak el. Emellett az egyszerű kezelhetőséget szolgálja az ergonomikus forma, és a kezelőszervek könnyű elérése is.

Profi fűkaszák
A japán gyártó fűkaszái a számtalan szabadalmaztatott technológia alkalmazásával egyedülállóak a piacon. Egyszerű használatuk mellett tartósságuk kiemelkedő. Profi és otthoni felhasználásra egyaránt alkalmasak. A precíziós kétütemű motorban a gyújtás elektronikusan vezérelt, a hengerek krómborításúak, míg a dugattyúk 2 gyűrűvel vannak ellátva. Az összes csapágy görgős, illetve tűgörgős, hogy bírják a folyamatos igénybevételt is. A megnövelt levegőszűrő-felület mindig elegendő oxigénnel látja el a motort, így nő annak élettartama.
A gépek teljes rezgéscsillapító rendszerének köszönhetően az egész napos használat sem fárasztja a kezet. A felhasználást könnyíti az ergonomikus kialakítású fogantyúba épített vezérlőgombok és a szarvak dőlésszögének beállítása is.
A damilok és kések széles választékával a Shindaiwa fűkaszák és szegélyvágók minden helyzetben alkalmazkodnak az adott terepviszonyokhoz.

Fel